mandag, november 27, 2006

14 ting, jeg har lært i Vestafrika!

Man kan jo ikke rejse rundt, endsige bo på fremmede kontinenter uden at lære et og andet. Her er en (langt fra fuldkommen) liste over foreløbige "åbenbaringer":

 1. Man kan godt bære sort polo-trøje, elegante sorte laksko sammen med mørklilla, højtsiddende joggingbukser, hvis man er kinesisk forretningsmand i Vestafrika.
 1. Hvis man bygger en trappe, er der bestemt ingen grund til at forsøge at gøre trappetrinene lige høje – eller lige dybe for den sags skyld. Det samme gør sig gældende for alle former for konstruktion og indretning ; Vandhaner virker kun, hvis de hænger skævt; Vandvarmere kan kun varme, hvis der er strømforsyning uden dæksel INDE I brusekabinen; Bordplader virker kun, hvis de er så skæve, at man ikke kan skære agurker uden at trippe sidelæns samtidig osv. osv.
 1. Hvis man ikke kan finde ud af, at der er forskel på salt- og peberbøsserne – alene baseret på antallet af huller i hver – er det fin latin med sprit-tus at skrive ”S” og ”P” på de enkelte bøsser (ja, det hedder det altså) – uden noget system overhovedet.
 1. Hvis man skal lave badeværelser, og faldstammen ligger lidt tæt på brusenichen, er det helt ok at placere toilettet således, at man bliver nødt til at sidde med benene INDE I brusenichen. Samtidigt giver dette mest mening, hvis samme bruseniche er hævet med 20 cm – det giver interessante sidde-stillinger – ligesom bruseren bør være fastmonteret i væggen pegende direkte ud i badeværelset. Når vandtrykket derudover skifter konstant fra en ”dryppert” til Niagara-vandfaldene, ligesom temperaturen gerne svinger med 10-25 grader hver 30. sekund, bliver et hvert brusebad nærmest til en dans.
 1. Man kan sagtens fikse en ekstern harddisk med en 3-i-een’er, når man skal...
 1. Elektriske installationer fungerer faktisk bedst, når de stikker ud af væggen. Alternativt må man bygge en trækasse rundt om de største anlæg.
 1. Hvis man er rig/fin/indflydelsesrig bør man aldrig stille sin aircon-termostat på mere end minus 11 grader celcius – lige som man aldrig bør forpasse en chance for at råbe i mobiltelefon. Det sidste gælder særligt, når man er på restaurant, men det er ingen hindring at gøre det samme eksempelvist i en svimmingpool.
 1. Der er altid plads til een til i bilerne i Afrika – ALTID!
 1. Kaffe ændrer ikke smag, blot fordi der er insekter i, (omend bliver den bliver en smule mere knasende i sin konsistens).
 1. Danskere og hollændere har opdaget, at kolonitiden i Afrika er slut – det er vist endnu ikke gået op for franskmænd og englændere.
 1. ”i morgen” betyder aldrig. I Ghana har man taget skridtet fuld ud, og siger istedet: ”unless tomorrow” (betydningen er den samme).
 1. Man kan bygge et helt hus – fundament, mure og tag for ca. 5500 kr – tag den, Nybolig!
 1. Man behøver ikke gøre noget færdigt – heller ikke lister
 1. ...

Ingen kommentarer: